| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Staicuadrian
Data înscrierii: 12/Mai/2007 Mesaje: 1 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Mai 12, 2007 9:17 pm Titlul subiectului: De la ce varsta se poate conduce un Scuter de 49 Cmc ? |
|
|
| Buna ziua , m-ar interesa sa aflu de la ce varsta se poate conduce un scuter de 49 cmc care este incadrat la categoria Moped deoarece nu are mai mult de 50 cmc . Noul cod rutier spune ca nu necesita permis ci o anumita varsta ! ma puteti ajuta sa aflu de la ce varsta se poate ? Multumesc ! |
|
| Sus |
|
 |
Vlad Site Admin
Data înscrierii: 08/Dec/2006 Mesaje: 51 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Mai 14, 2007 6:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| din cate stiu eu 16 ani dar trebuie facuta si scoala de soferi, nu este examen dar scoala trebuie facuta..... din cate stiu eu |
|
| Sus |
|
 |
Liviu Site Admin
Data înscrierii: 08/Dec/2006 Mesaje: 5 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 14, 2007 9:51 am Titlul subiectului: Legislatie Scuter |
|
|
Un scuter de 49 cmc se poate conduce de la varsta de 16 ani cu urmatoarele obligatii:
- trebuie urmata legislatia in vigoare, adica 10 ore de legislatie in cadrul unei scoli de soferi autorizate;
- pentru a circula pe drumurile publice trebuie inregistrat/inmatriculat la primaria orasului care figureaza pe buletinul posesorului;
- in trafic "soferul" scuter-ului e obligat sa poarte casca de protectie omologata si sa circule cu luminile aprinse;
- e interzisa circulatia pe autostrada;
- nu are voie sa circule decat pe prima banda, exceptie facand cazul in care se doreste schimbarea sensului.
- nu are voie sa conduca sub influenta alcoolului/drogurilor;
- nu are voie sa depaseasca viteza maxima de 45KM/h. _________________ www.codulrutier.ro |
|
| Sus |
|
 |
|